2015 - 2016 Mijn lieve Burgerhart
  Een literair kamerconcert over de goede opvoeding van een jonge dame

“Wel, wat kwaad is er dan in, dat ik met een fatsoenlijk man de Hortus Medicus ga zien?”

De eerste roman van Nederlandse bodem, De Historie van Mejuffrouw Sara Burgerhart, geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken, werd uitgegeven in 1782. In deze briefroman krijgt de lezer een kleurrijk inkijkje in het Amsterdamse burgerleven van eind 18e eeuw.

Mijn lieve Burgerhart biedt een smakelijke combinatie van literatuur en muziek. In 2015 wordt de 18e-eeuwse Saartje Burgerhart geconfronteerd met haar ex-huisgenoot en aartsvijand Juffrouw Hartog. 

Mijn lieve Burgerhart wordt in het Nederlands gesproken en gezongen. Naast teksten van Beversluis, Wolff en Deken klinken er achttiende-eeuwse kamermuziekstukken van Händel, Scarlatti, Haydn, Duni, Mozart, en hedendaagse noten van Andries van Rossem.
Meer informatie...
     
2013 - 2014 Vals       
  VALS is een muziektheatervoorstelling over de meestervervalser Han van Meegeren en de dichter Martien Beversluis. Deze kunstenaarsvrienden zijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog beiden op zoek naar roem en rijkdom.
Meer informatie...
     
2009 - 2011 De Passie van Anna     
  Twee vrouwen uit de 19e eeuw, Aletta Jacobs en Anna Witsen, hebben op het eerste gezicht niets gemeen. De een werd Nederlands’ eerste vrouwelijke dokter en maakte zich sterk voor het Vrouwenkiesrecht. De ander, Anna, benam zich als jonge vrouw het leven, toen haar grote wens om beroepszangeres te worden niet werd geaccepteerd. Twee uitersten in een tijd van verandering en emancipatie. Meer informatie...
     
2009 - Aletta's van Nu     
  Aletta Jacobs (1854–1929) was de eerste vrouwelijke dokter in Nederland en maakte zich sterk voor het Vrouwen-kiesrecht. Ook streed ze tegen prostitutie en armoede, vóór vrijwillige geboortebeperking, vóór algehele verbetering van de positie van de vrouw en vóór vrede tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nog steeds geldt ze als één van de belangrijkste vrouwen voor de vrouwenemancipatie van Nederland. Meer informatie...
     
2006 The Voluptuous Tango     
  In het ware leven hebben de Italiaanse futuristische dichter F.T. Marinetti en de Ame-rikaanse danseres Isadora Duncan elkaar nooit ontmoet. Maar als dat wel zou zijn gebeurd, had die ontmoeting best eens kunnen uitlopen op een sensuele uitwisseling - een Voluptuous Tango.Over zinderende verleidingskunsten.
Meer informatie...