De Passie van Anna 

Twee vrouwen uit de 19e eeuw, Aletta Jacobs en Anna Witsenhebben op het eerste gezicht niets gemeen. De een werd Nederlands’ eerste vrouwelijke dokter en maakte zich sterk voor het Vrouwenkiesrecht. De ander, Anna, benam zich als jonge vrouw het leven, toen haar grote wens om beroepszangeres te worden niet werd geaccepteerd. Twee uitersten in een tijd van verandering en emancipatie.

De passie van Anna gaat over vaders en dochters, over passie voor muziek en over loskomen van beklemmende banden met je achtergrond. Uitgevoerd door een uniek ensemble van twee zangeressen, een actrice en drie musici. De tekst is van Marijke Beversluis, de muziek van Gerard Atema en de eindregie van Carolien Dokter.

De Passie van Anna werd in april 2009 uitgebracht in Theater de Meervaart in Amsterdam. De voorstelling is zes keer opgevoerd in Amsterdam ( Theater de Meervaart, UITmarkt, Bethaniënklooster, Creatheater) en vier keer elders in het land (Arnhem, Hoorn, Groningen en Drachten). In 2011 ging De Passie van Anna in reprise en speelde in Leiden, Enschede, Heerenveen, Hoofddorp, Enschede en twee maal in Theater Podium Mozaïk in Amsterdam.


Aan De passie van Anna werkten mee ...
Reacties van het publiek

Bij De Passie van Anna werd een randprogramma gepresenteerd getiteld Aletta's van Nu.

1
2
3
4
5
6
7
9
Afbeelding 1
Afbeelding 12
Afbeelding 13
Afbeelding 16
Afbeelding 18
Afbeelding 2
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding-1
Afbeelding-12
Afbeelding-13
Afbeelding-2
Afbeelding-4
Afbeelding-4-450
Afbeelding-5
de_passie_van_anna_4

Foto's Bernice Siewe